onsdag 26 februari 2014

#16 Hjärtligt kort


Här kommer ett kort i min favoritfärg orange!

Har färglagt med distress ink genom en egengjord stencil. Me like!

måndag 24 februari 2014

#15 Spillbitar

Fantastiska Cornelia firar att hennes blogg Pyssel á la Raggsocka har fått över 40.000 besökare! Hon vill gärna låta oss vara med och fira genom att med inspiration av något av hennes topp-10-kort eller LO´s från förra året skapa ett alster. Några lyckliga vinnare har chans att vinna fina priser.
Cornelia gör massor av fina kort,jag förstår inte hur hon hinner skapa så mycket. Det kort som inspirerade mig denna gång var ett kort skapat till en man och där hon använt många spillbitar.
Jag hade egentligen en annan tanke hur kortet skulle bli, men man kan inte alltid styra hur det blir, skapandet går sin egen väg.
Så här blev mitt kort. Bakgrunden är skapad av spillbitar från åtta olika papper. Med texten har jag använt tekniken bildöverföring med aluminiumtejp. Det blir snyggt skimrande att använda aluminiumtejp men samtidigt manligt.


 
Jag tycker att ni ska besöka Cornelia och titta på allt fint hon gör!



#14 akrylfärg och väv

Jag köpte en rulle väv billigt på kyrkans second hand för någon vecka sedan. Jag visste inte direkt vad jag skulle göra med det men visste att jag nog skulle kunna komma på mycket olika pyssel att använda det till. Jag började med att experimentera med bildöverföring som jag gillar :-)
Så här blev det när jag använde vit akrylfärg.



Texten är från bloggen Gingers House och jag har överfört den på väven med hjälp av vit akrylfärg. Jag har sedan limmat fast väven på en vit canvas.
Pricken över i blev en egengjord blomma i ena hörnet.



Tavlan står nu på tavellisten i hallen och hälsar oss välkomna hem.
Jag blev oerhört nöjd med tavlan och gillar effekten av väv. Nu gäller det att slutföra de andra två tavlorna jag har påbörjat.....


 

 

lördag 22 februari 2014

#13 Bokgömma

Jag köpte en jätttefin gammal bok på kyrkans second hand för någon vecka sedan. Planen var redan från början att göra en bokgömma av den. Jag hade sett bra beskrivningar på nätet som jag provade. Det tar lite tid att skära ut alla bokblad, men det är det helt klart värt. Bokgömman blev jättefin. Tanken var att ha den på soffbordet och gömma fjärkontrollerna i, men då vi precis köpt nu box visade det sig att den nya fjärrkontrollen var för lång..... Bokgömman får därför gömma lite annat smått och gott :-)





söndag 16 februari 2014

#11 Med längtan till våren

Jag har haft en canvas liggandes länge väntandes på att jag ska göra något av den. Det var en canvas med tryck på redan, typ natt i new york, som jag köpt billigt någonstans och tänkt att jag ska måla över. Med en kraftig längtan till våren tog jag nu tag i det och skapade en mixed media tavla.

 
 
Jag började med att täcka hela tavlan med sidor från en bok. Har sedan målat över hela ytan med utspädd vit akrylfärg och med lite lila metallicfärg. Målade med guldfärg lite här och där och genom några stenciler. Använde sedan gesso på en egengjord stencil för att skapa hjärtana. Värme gesson med värmefönen vilket ger en lite annorlunda yta. Målade över allt med mer lila färg men tog bort den lite på olika ställen.
 
 
 
 
Sen gjorde jag en bildöverföring med hjälp av lacklim. Texten kommer från bloggen gingers house, en av mina absoluta favoritbloggar. Där finns underbar WordArt som ger så mycket inspiration. Målade sen över allt med mer lila färg och även blå och rosa metallicfärg fick vara med på några ställen. Vek fjärilar av bokblad och färgade in dem på olika sätt innan de limmades på tavlan.
 
 
 




 

 

 

 

onsdag 12 februari 2014

#10 Ljus igen

Måste visa mina fina ljushållare av tonfiskburkar! Jag hade sett dem på flera ställen på nätet och ville prova. Jag älskar levande ljus och tyckte att dessa var så bra för att de kan hängas på väggen. Mina hänger i badrummet. Tyvär måste jag göra om dem eftersom att jag märkte att tapeten som jag använt inte gillade värmen.... Jag funderar på att måla dem istället. Jag låter er se resultatet men tänkte att ni skulle få se dessa först.




Såg att bildkvaliten inte var den bästa, så bilderna får vara ganska små. Jag har som sagt använt mig av tapet runt om och sen limmat fast snöre och gjort rosett. det blir riktigt fint ljus av dessa.

onsdag 5 februari 2014

#9 kramgo

Istället för att bli irriterad när min hjärtstans inte ville stansa ut ordentligt, tänkte jag att det kunde fungera riktigt bra som mall istället. Där hjärtarna inte hade stansats ut blev det en yta att stämpla på istället. Så på det här kortet har jag använt mallen och färglagt med distress ink. Har även stämplat texten med distress ink.



måndag 3 februari 2014

#8 med hjälp av pack-tejp

Jag har provat en ny bildöverföringsteknik. Med hjälp av vanlig pack-tejp kan man överföra bilder på ett jätteenkelt och snabbt sätt. Jag skrev ut motivet på ett vanligt kopieringspapper, överförde det sedan på tejpen för att sedan sätta det på några pappersremsor i olika färger. För att vara ett första försök tycker jag att det blev helt ok och effektfullt, men det går nog att finslipa lite på tekniken.



söndag 2 februari 2014

#7 rainbows

Utmaningsbloggen  Less is more firar 3 år denna vecka och det firar de med en färgutmaning. Färgen är regnbåge vilket innebär mycket färg, härligt! Jag visste att jag hade en perfekt stämpel att använda och utifrån den skapade jag det här kortet i Clean and simple-stil.
Wishing you Rainbows :-)






Jag har använt distressink och skapat regnbågen genom att ta en färg i taget och maskat med papper.

#6 Ljus i mörkret

När advents-stjärnan togs ner blev det så trist i fönstret tyckte jag. Jag tänkte att jag kunde ordna en lampa själv men kom aldrig till skott, tills nu. Idag blev det gjort :-) Jag hade en trasig lampskärm som jag knöt ihop med snöre och trädde över en turkisk yogurtburk som jag gjort hål i botten i för lampan. Det fungerade jättebra och nu lyser det fint i fönstret.