söndag 26 januari 2014

#5 På din dag

En släkting fyller 86 år i veckan och jag har skapat en grattis-kort i Clean and simple-stil. Han bor i norra Sverige så jag tyckte att det passade med ett vinterlandskap som motiv. Motivet passar också bra i utmaningen hos case this sketch. Där ska man tolka den här skissen:



så här blev mitt kort:

motivet har jag skapat med distress ink och med hjälp av maskning har jag skapat snön. Träden är stämplade med distress markers.


onsdag 22 januari 2014

#4 Må alla dina önskningar slå in

Den här stämpeln fanns med på ett ark med julstämplar från Youdo som jag köpte inför förra årets julkort. Men jag tycker att den passar till annat också, så jag har använt den på detta nyårskort och jag tycker även att det skulle passa att ha det på ett födelsedagskort.


Kortet har också dekorerats med en egengjord blomma.

tisdag 21 januari 2014

om en droppe vatten....

På det här kortet har jag använt en av mina favoritstämplar från ROX. Jag tycker att texten är så fin och passar till så mycket. Det är aldrig fel att tala om hur mycket man tycker om någon.
Det här kortet gjorde jag innan nyår så därför får det inget nummer och är inte medräknat i de hundra som jag ska göra innan jag får handla nytt.

söndag 19 januari 2014

#3 födelsedagskort

Ett enkelt men ändå effektfullt födelsedagskort tycker jag. Har använt mig av embossing och distanstejp för att skapa lite liv i kortet och lila och grått var väldigt snyggt ihop faktiskt :-)





lördag 18 januari 2014

#2 toppenkille

Nästa vecka kommer två mamma-lediga kollegor och hälsar på oss på jobbet med deras små bebisar. Eftersom att vi är två stycken på jobbet som gillar att göra kort så bestämde vi oss för att göra ett var. Så här blev mitt kort.








söndag 12 januari 2014

#1 årets första kort

Nu är årets första kort gjort! Och nu är det alltså bara 99 kort kvar innan jag får shoppa pysselgrejer igen eftersom att jag hakat på grejen "100 alster innan shopping 2014".
Det här kortet är ett beställningskort till en kvinna som fyller 65. Hon är kulturell och tycker mycket om musik, böcker och opera. Hon är inte mycket för blingbling utan är mer klassisk.
Det blev ett bok-kort med operatema. Jag hittade en perfekt bild på internet på en framsida av en Wagners operor. Eftersom det är en av mottagarens favoriter blev det en perfekt framsida till kortet. Jag har hållit kortet enkelt gällande dekorartioner och har låtit papperna tala för sig.
Insidan pryds av ett foto av födelsedagsbarnet och hennes två döttrar, som är de som beställ kortet. I hålet som blir på höger sida ska de lägga ner sin present.






tisdag 7 januari 2014

pojke med blomma

Denna söta gosse är en freebie från Carina. Hon har jättemånga fina motiv som hon lägger ut som freebies. Jag tycker att den här killen passar på ett grattiskort.


måndag 6 januari 2014

Många fina ord

 
Jag köpte en fin stämpel begagnat i höstas som tyvärr aldrig har kommit till användning. Men i den här lilla disressrutan tycker jag att den gjorde sig bra. Det blev ett grattiskort av alla dessa små ord. En egentillverkad blomma fick också vara med.
 
 
 


torsdag 2 januari 2014

colourful hand made flower

Jag har gjort en egen bakgrund till detta kort med olika distresser sprayat med perfect pearls mist. Sen har jag dekorerat med en egengjord blomma som fick härligt glitterlim i mitten. Stämpeln är från Kaiser och är en uppmaning till oss alla så här i början av det nya året :-)
Jag deltar i två utmaningar med det här kortet:
* Less is more challange week 129 July 20th theme hand made flower
abc-challenge C is for colourful

Jag tänker prova att ha större bilder än vad jag tidigare har haft. Säg gärna till om ni tycker att de är för stora.

onsdag 1 januari 2014

100 alster innan shopping

Med den här hobbyn är det lätt att handla handla och handla :-) Det dyker hela tiden upp nya produkter som man bara "måste ha", och det blir lätt väldigt dyrt samtidigt som lådorna svämmar över. Vi är därför ett gäng pysslare som har bestämt oss för att vi inte får shoppa nytt innan vi har gjort 100 alster. Detta projekt börjar idag!
Jag kommer att presentera allt här i bloggen så att ni får se hur det går. Jag kommer att numrera dem så att jag håller koll på när jag närmar mig hundra. Jag har några kort som jag redan har gjort men inte hunnit blogga än så när jag visar upp dem är de inte med i numreringen.
Här kommer ett sådant kort